Jak na skvělé domácí jogurty, výtečný sýr nebo kefír?

29.09.2019

Skvělý domácí jogurt. Lahodné domácí sýry. Nechutné prefabrikáty z prodejních řetězců zastoupily dobroty z domácích tržišť. Avšak mohou se dělat tyto dobroty i v běžných domácích podmínkách? Bulgaricus přichází s návody na dané produkty i mnohé jiné, jaké si doma dovede uvařit kdekterá obratná hospodyňka, rovněž také mnohý mlékárenský závod se zaměřením na výrobu mlékárenských produktů z klasických návodů a materiálů. Ochutnejte jogurty, kefíry, výtečné sýry se smetanovou a sýrařskou kulturou z Bulharska a už se do nich navždy zamilujete.

Jogurtová kultura
Jogurtová kultura

Chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů jsou nutné suroviny k výrobě sýra doma. Chloridu vápenatého je zapotřebí pro dokonalou sýřitelnost a maximální výtěžnost mléka. Navíc chlorid vápenatý skvěle nahrazuje absentující kalcium, který se ztrácí při mlékové pasterizaci. Za horší srážlivostí mléka stojí malé množství kalcia. Pro potřebné mléčné srážení se musí dodávat syřidlo, jak syřidlo na výrobu sýrů živočišné, tak rovněž rostlinné či mikrobiální. V internetové prodejně Bulgaricus seženete potřebné suroviny.

S mlékárenskými kulturami z e-shopu se dá snadno udělat domácí jogurt, bezkonkurenční čerstvý sýr, kefír, nepřekonatelnou zakysanou smetanu, neuvěřitelné bio acidofilní mléko a bio raženky. Výtečná kefírová kultura je používána pro dělání kefíru, bulharské sýrařské kultury je potřeba k dělání sýra, na zakysanou smetanu a tvaroh potřebujeme smetanovou kulturu, pro jogurty se využívá živá jogurtová kultura. V bohatě zásobeném e-shopu narazíte na kompletní nabídku surovin potřebnou k domácí výrobě. V e-shopu jsou také účinná probiotika po antibiotikách na střeva, které se podílejí na vyrovnání střevní rovnováhy, ale také celého těla. Ví se, že zničená mikroflóra ve střevech může být příčinou hodně onemocnění. Víme, že přírodní probiotika dopomáhají regeneraci organismu i mikroflóry ve střevech u dětí, stejně jako žen a mužů.